Restauracja „Pomylone Gary” w Poznaniu została przekształcona w „Bistro Pyr pyr pyr” w listopadzie 2023 roku. W połowie grudnia Magda Gessler ponownie odwiedziła lokal, aby sprawdzić, czy właściciele utrzymują poziom dań wprowadzonych do menu przez znaną restauratorkę. Ze zdjęcia wynika, że właściciele są zadowoleni z wizyty, można więc przypuszczać, że rewolucja się udała. Emisja odcinka z udziałem restauracji jest planowana na marzec 2024 roku.

W menu „Bistro Pyr pyr pyr” znajdują się dania kuchni polskiej i międzynarodowej. Dostępne są między innymi:

  • Focaccia z gzikiem (26 zł)
  • Focaccia z gzikiem w Bistro Pyr pyr pyr
  • Pyra z ogniska (z żółtkiem, wędzoną słoniną, koprem, serem gruyere) (27 zł)
  • A’la strogonow z gęsi (59 zł)
  • Zupa malowana na talerzu (33 zł)
  • Krem dyniowy (24 zł)
  • Szarlotka z zabajone (34 zł)

Ceny dań wahają się od 26 do 62 złotych. W ofercie są również pizza i pyrki z ogniska w wielu wersjach. Właściciele proszą, by w przypadku weekendów robić rezerwacje stolików.

Podsumowując, „Bistro Pyr pyr pyr” to nowa restauracja w Poznaniu, która oferuje szeroki wybór dań kuchni polskiej i międzynarodowej. Ceny są przystępne, a jakość dań podobno bardzo dobra. Warto spróbować!