Restauracja „Pomylone Gary” w Poznaniu została przekształcona w „Bistro Pyr pyr pyr” w listopadzie 2023 roku. W połowie grudnia Magda Gessler ponownie odwiedziła lokal, aby sprawdzić, czy właściciele utrzymują poziom dań wprowadzonych do menu przez znaną restauratorkę. Ze zdjęcia wynika, że właściciele są zadowoleni z wizyty, można więc przypuszczać, że rewolucja się udała. Emisja odcinka z udziałem restauracji jest planowana na marzec 2024 roku.
W menu „Bistro Pyr pyr pyr” znajdują się dania kuchni polskiej i międzynarodowej. Dostępne są między innymi:
- Focaccia z gzikiem (26 zł)
- Focaccia z gzikiem w Bistro Pyr pyr pyr
- Pyra z ogniska (z żółtkiem, wędzoną słoniną, koprem, serem gruyere) (27 zł)
- A’la strogonow z gęsi (59 zł)
- Zupa malowana na talerzu (33 zł)
- Krem dyniowy (24 zł)
- Szarlotka z zabajone (34 zł)
Ceny dań wahają się od 26 do 62 złotych. W ofercie są również pizza i pyrki z ogniska w wielu wersjach. Właściciele proszą, by w przypadku weekendów robić rezerwacje stolików.
Podsumowując, „Bistro Pyr pyr pyr” to nowa restauracja w Poznaniu, która oferuje szeroki wybór dań kuchni polskiej i międzynarodowej. Ceny są przystępne, a jakość dań podobno bardzo dobra. Warto spróbować!